2011. február 6., vasárnap

Mirandás süti

Hozzávalók a tésztához:

9 db tojás
9 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
1/2 dl étolaj
1 csomag sütőpor
6 evőkanál finomliszt

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a porcukorral,majd hozzátesszük a kakaót és az olajat, a lisztet és a sütőport,és a csomómentes masszába beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Az egészet kilisztezett-kivajazott tepsibe öntjük,és megsütjük.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg porcukor
25 dkg margarin (én 20 dkg vajat használtam)
25 dkg túró (nálam 30 dkg került bele)
1 csomag vaníliás cukor

Először a margarint keverjük ki alaposan a porcukorral,majd hozzátesszük a többi hozzávalót is,és a már kihűlt tészta tetejére kenjük. (Fontos,hogy a tészta valóban kihűljön,mert különben megolvad a vaj,és csúnya lesz a süti.)

Hozzávalók a mázhoz:

7 dl Mirinda (vagy Fanta) szénsavas üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
cukor a puding használati utasítása szerint (a kevesebb is elég,mert az üdítő is édes)

A pudingport felfőzzük az üdítővel,kicsit hűlni hagyjuk,majd a túrós krém tetejére kenjük. Nem szabad túl sokáig várni a kenéssel,mert ha teljesen kihűl,akkor nem lehet szépen eloszlatni.


Ismét jó étvágyat kívánok hozzá!:)






1 megjegyzés: